Son dakika haber | Kılıçdaroğlu, Belediye İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Savaş Doğan ile görüştü

BELEDİYE–İŞ

İşçilerin grev’inden görüntüler

Belediye İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Savaş Doğan’ın açıklaması

“Hak, hukuk, adalet”, “75 gündür Bakırköy’de grev var”, “Davamız ekmek davasıdır” sloganları atan sendika üyeleri, Kılıçdaroğlu’nun alandan çıkışını bekledi.

Kılıçdaroğlu, görüşme yapmak için Belediye İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Savaş Doğan’ı çağırdı.

Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Doğan, şu bilgileri paylaştı:

“75 gündür Bakırköy’de bir grevdeyiz. 25 Ekim’de greve çıktık. Belediye başkanının sıfır zam dayatmasıyla bugün 75. günündeyiz. Genel Başkan Sayın Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir açılış programında Bakırköy’deki yaşanan olayları kendisine aktardık. Yanında İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu da vardı. Genel Başkan notlarını aldı. En kısa sürede taleplerimizi de alarak çözeceğini bize söyledi ve biz de arkadaşlarımızla şu anda buradan ayrılıyoruz. Bizim 2020 yılına ait enflasyon artı, refah payı, 2021’e ait enflasyon talebimiz artı refah payı, 2022 için de enflasyon talebimiz vardı. Sayın Genel Başkan o şekilde not alarak, bu olayı en kısa sürede çözeceğini söyledi. Bugün Sayın Bakırköy Belediye Başkanı’nı çağırarak görüşüp bu işi çözeceklerini söylediler.”

AA / Atilla Sevil – Son Dakika Haberleri

Başkanı Belediye İş Kılıçdaroğlu