Zamların ardından akaryakıt fiyatlarında çıldırtan indirim! Araç sahiplerinin yüzü gülecek: İşte indirimli akaryakıt fiyatları

EPGİS

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi: Petrol ve dolar kurunda yaşanan dalgalanmayla beraber akaryakıt fiyatları hareketlendi. Geçtiğimiz hafta motorine gelen peş peşe zamların ardından araç sahiplerinin yüzünü güldürecek haber geldi. Benzine dev indirim yapıldı. Yapılan indirim pompaya yansırken fiyatlar düşüşe geçti. Peki akaryakıta indirim geldi mi? Benzine ne kadar indirim yapıldı? İşte 31 Ağustos indirimli benzin ve motorin fiyatları…

MOTORİNE PEŞ PEŞE ZAM

Petrol ve dolar kurunda yaşanan dalgalanma akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansımıştı. Geçtiğimiz hafta motorine tam iki haftada beş kez zam yapılmıştı. Yapılan zamla birlikte motorinin litresi 30 TL’ye dayandı.

SON DAKİKA: BENZİNE BÜYÜK İNDİRİM GELDİ!

Gelen zamların ardından sevindiren haber geldi. Benzine büyük indirim geldi! Benzinin litresine 1 lira 4 kuruşluk indirim uygulandı. Motorinde ise herhangi bir indirim yada zam uygulanmadı.

İNDİRİMLİ BENZİN FİYATLARI

İndirimin ardından benzinin litresi İstanbul’da 20 lira 13 kuruşa, İzmir’de 20 lira 25 kuruşa, Ankara’da ise 20 lira 27 kuruşa geriledi.

BRENT PETROL KAÇ DOLAR?

Geçtiğimiz hafta Cuma gününü 99 dolarla kritik seviye olan 100 doların altında kapatan Brent petrol fiyatları yeni haftanın ilk gününe 98,89 dolar seviyesinde yaptığı başlangıcın ardından saat 23.15 itibarıyla yüzde 3,73’lük artış yaşadı. Yeniden 100 doların üzerine çıkan Brent petrolün varil fiyatı 102,70 dolar seviyesinde işlem görüyor.

31 AĞUSTOS 2022 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI NE KADAR?

• İstanbul Anadolu Yakası’nda bir litre benzin fiyatı: 20.14 TL
  • İstanbul motorin litre fiyatı Anadolu Yakası’nda 26.92 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası’nda 11,25 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası’nda bir litre benzin fiyatı: 20.13TL
  • İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası’nda 26.90 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası’nda 11,25 TL

ANKARA GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI NE KADAR?

• Ankara’da benzin litre fiyatı 20.26 TL
  • Ankara’da motorin litre fiyatı 27.01 TL
  • Ankara’da LPG litre fiyatı 11.37 TL

İZMİR GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR?

• İzmir’de benzin litre fiyatı 20.24 TL
  • İzmir’de motorin litre fiyatı 27.02 TL
  • İzmir’de LPG litre fiyatı 11,04TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK’nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Benzin Dolar İndirim Litre Fiyatı Motorin