Muğla’da TİS sevinci: En düşük işçi maaşı 17 bin 439 TL oldu

GENEL–İŞ

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi (TİS) sevinci yaşanıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binasında Osman Gürün’ün ev sahipliğinde düzenlenen ek protokol törenine DİSK Genel İş Sendikası Toplu Sözleşme Daire Başkanı Çetin Çalışkan, DİSK Genel İş Muğla 2 Nolu Şube Başkanı Yücel Avcı, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çok sayıda işçi katıldı.

Atılan imzaların ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi‘nde en düşük maaş 17 bin 439 TL oldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde sadece 137 personel 17 Bin 439 TL’lik maaşı alırken, 2415 personel 17 bin 600- 20 bin TL arasında, 506 kişi ise 20 bin-24 bin 298 TL arasında maaş alacak. DİSK Genel İş Sendikası Toplu Sözleşme Daire Başkanı Çetin Çalışkan Protokol nedeniyle sendika olarak çok mutlu olduklarını vurgularken Başkan Dr. Osman Gürün’ün her zaman olduğu gibi yine gerekeni yaptığını söyledi. Çalışkan ayrıca ücret artışının ülke şartlarına göre daha iyi olduğunu ifade etti.

GÜRÜN: EVLATLARIMIN EN İYİ KAZANCI SAĞLAMALARI İÇİN ÇABALADIM

Başkan Büyükşehir Belediyesi İş Muğla